headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 10 dinsdag 04/10/11

 

Een rustdag op gebied van training maar alles behalve een rustige dag. En dat kon ook van de oceaan worden gezegd. Een uitloper van een Nieuw-Zeelandse storm zorgt ervoor dat de zee zeer onrustig is. De surfers liggen al van 6u ’s ochtends te wachten op de golven en amuseren zich kostelijk. Ideaal om te surfen of te boarden, een nachtmerrie om te zwemmen. Ik bid dagelijks tot de weergoden voor een kalme zee aanstaande zaterdag. 

 

Vandaag is tevens de eerste dag dat Race-Office en de IM Village hun deuren openen. Het is een drukte van jewelste in de village, zeg maar de IM supermarkt. Je kan er werkelijk van alles kopen van kledij tot het onnozelste Ironman gadget. Het is blokrijden tot de kassa. Dat belooft aanstaande zondag wanneer de ‘Finishers ‘ spullen te koop worden gesteld. Wanneer ik eindelijk verlost ben uit deze tent begeef ik me naar het Kona Hotel voor mijn officiële registratie die zoals altijd puik georganiseerd is. Alles verloopt zeer vlot en eindigt met een fluorood ‘Kona Athlete’ polsbandje. Voor meerdere atleten een soort relikwie. Benieuwd hoe lang ik het dit jaar ga blijven dragen? Vanaf nu is er ‘no way back” merkte Maxime fijntjes op….

 

Na de middag ging ik voor het eerst met Axel snorkelen aan Turtle Beach, op zoek naar zeeschildpadden. Ons geduld werd niet lang op de proef gesteld. Door de hevige stroming zaten de meeste vlak voor het strand. Je kon ze zo aanraken. Hij was echt in z’n nopjes.

 

De dag wordt afgesloten met de traditionele ‘Nations Parade’ . Elk land trekt dan onder luid applaus door de straten van Kona. Het is echt een leuk schouwspel. Onze delegatie was zeker niet de grootste met ze trok met ons spandoek ‘Belgians on Fire’ zeer veel aandacht. Met speciale dank aan onze Stefaan De Mayer, ontwerper en WTT clubgenoot. De stoet eindigde traditioneel aan het event park, het was op de koppen lopen, niet te doen. Alle bedrijven die iets met triathlon te maken hebben exposeerden hun nieuwste snufjes en modellen. Blikvangers waren Specialized, Trek en K-SWISS. Dreambikes, commentaar overbodig. Ik besluit om morgen op een rustiger moment om terug te komen. De dag was voorbij voor ik het wel en goed besefte. Ik begint nu echt te korten…..

 


Nations Parade


Nations Parade
  • klik hier voor de vorige berichten
  • Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten