headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 5 donderdag 29/09/11

 

Onze dag begint traditioneel met een simpel maar lekker ontbijt op ons terras. De borden en de tassen moeten dan snel plaats ruimen voor de laptop. Leuk of niet maar ik zit toch dagelijks een uurtje op de mail van het werk. Kwestie van bij te blijven. Maxime onderhoudt zijn contacten voornamelijk via Facebook en Skype maar zorgt er eveneens voor dat alle verslagen en foto’s netjes getypt en tijdig  gepost worden. Het lijkt hier wel een mini redactie, hij doet dat echt super goed.

Rond 9uur kwamen Glenn en Hae Mee opnieuw langs. We hadden afgesproken om een stukje van het zwemparcours te verkennen. Omdat er voor mij geen zwemmen op het programma stond hield ik het bij een korte training van 45min. Het werd opnieuw wat aanpassen om mooi in rechte lijn van boei naar boei te zwemmen. Ik moest opnieuw een aantal keren ferm corrigeren. Dat wordt opnieuw hét aandachtspunt tijdens de race om geen overbodige meters te zwemmen. Terwijl Glenn en ik in zee waren bekommerde Hae Mee zich om Maxime.

 

Na het zwemmen volgde een korte fietstraining met een aantal intervalblokken. De ideale manier om de spieren al eens onder spanning te brengen. De tijdritfiets TREK is nog steeds dezelfde, de Aero helm van Lazer is gloednieuw. Een echte aanrader om in dergelijk warm klimaat te dragen. Tal van nieuwe snufjes maken van deze helm echt iets unieks. Voor de liefhebbers : google “Lazer Tardiz Aero Helmets” en je vindt info en YouTube video hierover. ’t Is echt de moeite waard.

 

Na de training hadden we nog een mooie namiddag voor de boeg. Rap een snack in de Lava Java waar ze voor het eerst uitpakten met hun “Triathletes Specials” menu. Keuze uit onder andere een Marino’s Pasta, een Stadler enz…. allemaal “Commerzbank” getinte maaltijden die nog lekker waren ook. Eigen volk eerst uiteraard dus werd het een Marino Chicken Pasta.

 

Na het eten liepen we nog even tot aan de pier. Daar liepen we Rudi Van Aelst en Annemie  tegen het lijf. Ik was uiteraard benieuwd naar Rudi’s avontuur begin dit jaar in Lanzarote waar hij tweede werd in de DUBBELE IM. Ongelofelijk wat hij daar presteerde, niets dan respect !

Op de terugweg tenslotte  konden we het toch niet laten om een super cool “headcap” IM2011 te kopen. Onze eerste en waarschijnlijk niet de laatste souvenir. De jacht is open…. Voila voor vandaag, nu rap de loopschoenen aan voor een iets intensievere training.
Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten