headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Kona Dag 2   Maandag 26/09/11

 

 

Geslapen als marmotten ’t klokje rond. ’t Was echt nodig na zulke slopende reis. Ik kon echt niet wachten om een eerste kop overheerlijke  Kona  Coffee te drinken. Omdat we echt niets in huis hadden waren we verplicht om ons eerste ontbijt in de Lava Java  te nemen. Van een luxeprobleem gesproken. De Lava Java is echt “the place to be” als het om typisch Amerikaans ontbijt gaat: keuze zat met koffie in van die reuze mokken.  Ik bestelde er een voor mij en een voor Maxime en ze brachten er drie ! Ze zullen wellicht gedacht hebben dat de coach nog op komst was….

We namen ruim onze tijd en genoten van het zeezicht. In de verte zag je al enkele atleten on the swimtrack en op Ali’i Drive verschenen de eerste fietsers en lopers. Je merkt het nu al dat er iets aan het veranderen is op de Big Island.

De rest van de dag bestond uit een lichte zwemtraining (4x500 los) in het het Kona Aquatic Center. Openlucht of wat dacht je en volkomen GRATIS ! Dat kon echter niet gezegd worden van de eerste boodschappen. Eten is hier toch wel een pak duurder dan bij ons. Een onnozel brood (en wat voor een brood…) kost algauw 5 to 6 $. Toen ik me “mentaal” aan het voorbereiden was wat ik in godsnaam ’s avonds klaar ging maken, verloste mijn overbuur Sam Gyde me met het voorstel om bij hem te komen eten. Ik moest geen twee keer nadenken. Sam zit samen met een Nederlands atleet (Carlo….) eveneens op Kona Reef. Behalve topatleet (wat Carlo ook is) kan hij verdomd goed koken. Hij verraste met een super lekkere visschotel. Ik heb hem uiteraard ook bij ons uitgenodigd maar ’t zal wachten zijn tot mijn keukenprinses arriveert.

Aloha en tot morgen !
Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten