headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 9 maandag 03/10/11

 

Een rustige dag in ’t verschiet. Zeker op gebied van trainen. Er staat enkel wat loszwemmen op het schema voor vandaag. Maxime heeft blijkbaar al wat harten gestolen bij de badmeesters want hij krijgt zowaar een vroeg verjaardagscadeau,

zomaar. ’t Is in ieder geval een leuk aandenken aan Hawaii… Het zwemmen was voorafgegaan door een bezoekje aan de keten “Sports Authority”, zeg maar de plaatselijke Decathlon van Hawaii. Er vallen koopjes te doen. Ik kon het echt niet laten  om enkele Nike sport shirts te kopen aan amper 25$ per stuk. Ook de kinderen shoppen naar hartenlust, de mama iets minder.

Even verderop in Kona wordt alles in recordtempo opgebouwd voor de officiële opening van de IM Village van morgen. Het was al indrukwekkend in 2009 maar het ziet er nog indrukwekkender uit dit jaar. Ik kijk al uit naar de stand van TREK waar ze gaan uitpakken met “High End” bikes , zeg maar de paradepaardjes van de triatlonfietsen. Het IM circus draait stilaan op volle toeren. Meer hierover in het verslag van morgen.

 

Maar het gespreksonderwerp van elke dag is toch wie as zaterdag wereldkampioen wordt bij de profs en of het parcoursrecord (nog steeds op naam van Luc Van Lierde)

sneuvelt? Dit seizoen al sneuvelde het 14 jaar oude werelduurrecord (eveneens op naam van Luc Van Lierde  in 7u.50’.27”) reeds tweemaal ! De eerste maal finishte onze landgenoot Marino Vanhoenacker in Klagenfurt in een tijd van 7u 45’ 58”. Nauwelijks één week later vestigde Andreas Raelert al een nieuw record tijdens de IM van Roth! De nieuwe besttijd:  7u41’33” . Voeg daarbij de winnaar van Hawaii  , 2010 Craig Alexander, en de drie topfavorieten zijn gekend. Als we de bookmakers moeten geloven is Raelert echter de nummer één gevolgd door Marino en Alexander. Bij de outsiders worden ondermeer Timo Bracht, Rasmus Henning en Eneko Llanos gerekend. Het belooft super spannend te worden, hopelijk kunnen we daar een Belgisch feestje organiseren.


Ignace en Eneko Lianos

Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten