headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 6 vrijdag 30/09/11

 

Een dag in het teken van wedstrijd getinte trainingen, dwz trainingen die relatief kort zijn maar waar de intensiteit wordt opgedreven. Het is bloedheet vandaag dus best niet te lang wachten om te vertrekken voor de eerste looptraining. Ik zoek onmiddellijk de kant van de weg waar er af en toe wat schaduw te vinden is. Ik raak snel in het gewenste ritme aan een iets of wat normale hartslag van 125. Niet voor lang echter want er staan 6 intervals van 3’30” extensief gevolgd door 1’ recuperatie op het programma. Ik loop ongeveer aan een snelheid van 15 à  16km met hartslag diep in de 150. De lichte tegenwind maakt het een klein beetje “dragelijker”, hoewel… Aan het keerpunt voelt het nog warmer aan wanneer de wind in de rug zit.

Er zijn nog 2 blokken te gaan, pfff….Na de interval rest me nog een 20min loslopen. Ik vind opnieuw mijn normale ritme maar krijg de hartslag nauwelijks onder de 140.

Blij dat het erop zat !

 

Na de middagpauze volgde de tweede training van de dag. 30’ losfietsen gevolgd door een 4 blokken van 12’ wedstrijdtempo – 3’ recup – 30’ losfietsen. De wind is zeer stevig en blaast aanvankelijk vol in de rug. Het gaat met een rotvaart vooruit, heerlijk. In 2009 reed ik nog met 53/39 nu met 52/39. Kwestie van iets meer “comfort”. Het is niet alleen rugwind natuurlijk en dat werd ik zeker gewaar aan het keerpunt. De wind vol op kop voor de 2 laatste blokken. Van losrijden is op het laatste weinig sprake. Je moet continu spanning op de pedalen houden om niet stil te vallen. Na 2 uur zat ook deze training er weer op, de teller stond op 65km.

 

Dag na dag zie je het aantal atleten toenemen. De meeste zijn nu op hun bestemming en leggen de laatste hand aan hun voorbereiding. Het niveau ligt hier pakken hoger afgaand op het aantal fietsers die vlotjes over je heenkomen op training. Ik laat rustig begaan en hou me aan mijn eigen schema’s.

 

 
Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten