headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 11 & 12 woensdag- donderdag 05/10 & 06//10

 

Het is woensdag ochtend : de laatste keer om de fiets- en loopbenen nog even te testen. Ik leg snel nog twee nieuwe wedstrijdbandjes, kwestie van ze al een keertje in te rijden. De training bestaat uit anderhalf uur losfietsen met daarin 4 blokjes wedstrijdtempo verwerkt. Aansluitend een trage duurloop van 10km met eveneens een aantal kleine ‘prikkels’. Hoewel we steeds beter uitgerust raken voelen de benen bij het lopen nog wat zwaar aan. Dit komt vnl door de hitte. Gelukkig loopt de hartslag niet te hoog op. Die ziet er normaal uit.

Na de middag stond er een bezoekje gepland aan het Event Park. Het was al een pak minder druk dan bij de opening daags voordien. Eindelijk wat tijd om rustig de nieuwe TREK’s te bewonderen. Stuk voor stuk juweeltjes. Voor een slordige 8000$ kon je er eentje uitkiezen. Omgerekend naar € viel dit eigenlijk best mee maar het blijft natuurlijk een smak geld. We houden het nog even bij onze TTX, de 9.9 is misschien voor later…

Verder bestond de dag uit nog wat snorkelen en Axel’s eerste body board avonturen op White Sands. Hij zal dit niet gauw vergeten.

 

Donderdagochtend iets vroeger uit de veren om voor een laatste keer in zee te zwemmen. Het is ontzettend druk aan de pier. De ‘onderwear-run’ door de straten van Kona trekt behalve veel deelnemers een massa toeschouwers. Het is een leuk schouwspel. Als de massa eindelijk vertrokken is vat ik mijn korte zwemtraining aan. De zee is opnieuw allesbehalve kalm. Het is vechten tegen het water voor elke meter. Naar verluid zouden we het ergste hebben gehad en wordt het iets rustiger aanstaande zaterdag.  Na het zwemmen keren we terug naar onze condo. Het wordt stilaan tijd om de fiets en transition-bags klaar te maken. Morgen moet immers alles worden ingecheckt.

De dag wordt afgesloten met de traditionele pasta party. Het wordt opnieuw een hele show met dans en speeches. Naar gewoonte worden er een aantal special athletes op het podium geroepen evenals de jongste (19j) en de oudste (81j) deelnemer. 

Eén deelnemer, een deelnemer in mijn age-group, haalt zelfs het record met 26 deelnames. De weergoden vonden het plots welletjes en maakten een abrupt einde aan de show. In een mum van tijd vluchtten de 2000  toeschouwers weg. We hadden het geluk om nog net te kunnen gaan schuilen. Naar verluid een goed voorteken voor zaterdag…..

 

 

 


Trek


Ignace na zeetraining


Zwemparcours incl. golven


Zeeschilpad

  • klik hier voor de vorige berichten
  • Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten