headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 7 zaterdag 01/10/11

 

Nog één lange fietstraining te gaan. We hebben afgesproken om 9.00u aan de Kona Royal Resort samen met 3Coach atleten Stef, René (allebei in Florida gekwalificeerd) en Glenn. Voor mezelf staan er 150km op schema, voor Stef en René iets minder. Geen hevige rugwind bij vertrek deze keer. Die zit schuin in de rug precies zoals in 2009 op de wedstrijddag zelf. Het tempo is aanvankelijk zeer gemoedelijk. Tijd zat om wat bij te praten. We nemen om beurten even de kop. Na 40km besluiten Stef en René om terug te keren. Glenn moet ook kilometers malen en rijdt samen met mij door. Op het einde van de snelweg staat de teller op 55km. Hawi, het officiële keerpunt in de wedstrijd, ligt nog op zo’n 20 mijl. We doen een deel van het traject en keren op onze beurt terug na exact 75km. Het moment om voor de eerste keer plat te rijden denkt Glenn. Een korte maar welgekomen rustpauze maar niet voor lang echter. Dat Glenn een uitstekend fietser is had ik van “horen zeggen”.

Ik heb het ondertussen aan den lijve ondervonden. Heel de Highway terug neemt hij de kop en rijdt een strak tempo afwisselend met blokken van 15km wedstrijdtempo. Ik kan net zijn wiel houden van overnemen is er geen sprake. Ik tel de km één voor één af. Na iets meer dan 4u30’ zit de rit erop. Meer dan voldoende voor vandaag.

Hopelijk pluk ik hiervan nog de vruchten as zaterdag. Zal dan zonder “brommer” Glenn zijn….

De rest van de dag bestaat uit wat luierikken, terrassen en een Jacuzzi in de vooravond. De boog kan niet altijd gespannen staan. Morgen nog een redelijk gevulde dag om dan met de echte “taper” aan te vatten.


Glenn Vekemans en Ignace


Tijd fietstraining op Garmin Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten