headerphoto
                            Vorige bladzijde
  

Dag 8 zondag 02/10/11

 

Vandaag vroeg uit de veren. Om 7u staat een lange zwemtraining in zee gepland.

Een snel ontbijt en vertrek richting pier waar de officiële zwemstart is. Het is opvallend druk op Alii Drive want even verderop wordt een 10km loopwedstrijd georganiseerd. En wie zegt lopen denkt natuurlijk aan Dries Busselot, voormalig Belgisch kampioen korte cross en 3000m steeple. Hij heeft zicht ingeschreven om zijn licht toegetakelde benen van zijn laatste val, uit te proberen. Zijn witte Scott outfit steekt schril af tegen zijn nog wittere benen. De zon heeft blijkbaar geen vat op hem… .

Met 25 min vertraging geraak ik uiteindelijk in het water om het volledige parcours, 3,8km te zwemmen. Niet meer in mijn ‘Blue Seventy’ speedsuit dat ik in 2009 droeg maar in mijn ‘Skinfit Plasma’. Ik merk niet veel verschil temeer omdat de stroming gunstig zit bij vertrek. Aan het keerpunt gaat het een pak stroever. Ik doe er bijna 10min langer over om terug aan het vertrek te komen. Mijn ambitie om onder de 1u10 uit te komen zal niet eenvoudig zijn.

Het was al na 9u toen we in de Lava Java toekwamen, Maxime had zijn ‘date’ met Sofie Goos eindelijk beet. Het werd een gezellig Belgisch onderonsje met ondermeer Bert Jammaer, Sofie Goos, Marino Vanhoenacker en Veerle D’Haese. De tijd vloog voorbij en even dacht ik eraan dat er nog moest gelopen worden. Een trage maar lange duurloop van 1u40. Het ideale moment om de nieuwe loopschoenen nog even aan te trekken. De benen voelden na de stevige fietstraining van zaterdag aanvankelijk nog wat zwaar aan maar dat verbeterde geleidelijk aan. Blij dat deze laatste lange training er ook op zat. Snel wat verfrissen en een stukje eten want om 16u30 moesten we op Kona Airport staan om mama en broer af te halen. Met een klein half uurtje vertraging waren we eindelijk weer met zijn allen samen.

Benieuwd of Maxime zijn plaats naast papa in bed zal afstaan ?


Zwemstart


Marino en Ben De Wolf


Maxime, Sofie en Bert

Bekijk het overzicht van de nieuwsberichten